Europæisk biomimicry alliance

De sidste par år er en løs organiseret alliance af forskellige biomimciry interesserede forskere, arkitektur og forretningsfolk begyndt at etablere sig. Biomimcry er mere eller mindre det samme som biomimetik, men med en lidt mere holistisk og økologisk tilgang til produktudvikling baseret på inspiration fra naturen.

Den europæiske alliance blev dannet i 2006 efter forbillede fra de amerikanske virksomheden Biomimicry 3.8 og ikke-for-profit organisationen Biomimicry Institute begge med Janine Benyus (forfatter til den populære 1997 bog Biomimicry: Innovation Inspired by Nature) som med-stifter. Alliancen består af nationale medlemsorganisationer fra blandt andet Tyskland, Holland, Schweiz, Tjekkiet og Spanien.

Seneste skud på stammen er den britiske Biomimicry UK, hvis hjemmeside gik live i sidste måned. Medlemmerne bag den engelske organisation består af en blanding af designere, konsulenter, forretningsfolk og biologer og tæller blandt andet bydesigneren Richard MacCowan og direktøren for BioTRIZ Nikolay Bogatyrev.

Det er måske så småt ved at være på tide at interreserede enkeltindivider går sammen for at danne en dansk pendant: Biomimicry DK?

Læs mere på Biomimcry Europe og Biomimicry UK hjemmesider.