Sommerskole om biomimicry i København

I fredags sluttede et 3 ugers langt sommerskole i biomimicry og biomimetik arrangeret af Copenhagen Business School, Københavns Universitet og DTU. Blandt de akademiske drivkræfter bag skolen står blandt andet Annette Bruun-Jensen fra Institut for Plante og Miljøvidenskab ved Københavns Universitet og Philip Cash fra Institut for Systemer, Produktion og Ledelse, DTU.

Programmet var inddelt i 3 dele. Første uge bestod af at få inspiration og viden gennem små gruppe-projekter og gennem forelæsninger. Udover forelæsninger om innovation var der også tre forelæsninger om biomimetik af de to førnævnte arrangører samt Torben Lenau fra Institutet for Mekanisk Teknologi, DTU og Jacobus Boomsma fra Biologisk Institut ved Københavns Universitet.

Den anden uge bestod af mere praktisk arbejde med blandt andet feltarbejde og virksomhedsbesøg samt gruppe-arbejde og forskellige work-shops. Den sidste uge bestod af mere gruppe-arbejde og forberedning af en mundtlig presentation og skriftlig report af det biomimetiske koncept som de studerende arbejdede på i grupperne samt diskussioner med biomimetiske eksperter, bl.a. Julian Vincent fra Bath Universitet som også gav en forelæsning.

Læs mere om sommerskolen her:
http://katapult.ku.dk/summer_school2013/info/

Der arbejdes på at udbydes en lignende sommerskole til næste år.